Skriveworkshop på Hospitalsgrunden Frederiksberg

Poesi og kreativ udfoldelse

29. september indledes en række enkeltstående skriveworkshops i Hospitalskirken på Hospitalsgrunden, Frederiksberg i forbindelse med visionen om at skabe et nyt kvarter med blandt andet kulturtilbud til borgerne; Frederiksberg Kommune har købt Frederiksberg Hospital af Region H og skal fra 2027, når hospitalet flytter ud, udvikle området til et helt nyt bykvarter. Allerede nu spirer aktiviterne, og således er jeg at finde som leder af skriveworkshops i Hospitalskirken.

  1. For børn/unge 13-17 år
  2. For bedsteforældre med børnebørn*
  3. For psykisk sårbare

Fælles for skriveworkshopsene er, at du ikke behøver at have skrevet før, du skal blot have lyst til at prøve kræfter med skriveriet.

Hvor kommer ideerne fra? Hvordan kommer jeg i gang? Kan man skrive om alt? Og kan jeg overhovedet skrive?

Vi skriver ud fra billeder, sætninger og musik. Vi taler om, hvor man får sine ideer fra og hvordan man bliver inspireret. Ideer er en lusket størrelse, de kan ikke tvinges frem, men man kan gøre et forsøg. Din virkelighed er det vigtigste. Det er fra den, alt hvad du oplever, du kan hente ting at skrive om.

Der findes historier overalt. Det gælder om at fange dem.

Du får redskaber og øvelser til at komme i gang. Vi skriver små tekster i fællesskab og hver for sig. Hvis du har lyst, kan du læse det du skriver op.

Du behøver ikke at have skrevet før, det vigtigste er at du har lyst til at prøve.

*Skriveworkshopsene for bedsteforældrene med børnenebørn er bygget sådan op, at børnene kan fortælle og bedsteforældrene skrive deres ideer og historier ned, samtidig med at bedsteforældrene kan fortælle historier, måske endda selvbiografiske, og børnene kan tegne til.

Skriveworkshops´ene er på nuværende tidspunkt et gratis tilbud til Frederiksbergborgere.

Kort præsentation af mig:

Gennem 17 år har jeg afholdt skriveworkshops for børn og voksne på blandt andet Bakkehusmuseet, Willumsens Museum, Kulturtårnet Knippelsbro, Esrum Kloster, Trinitatis Natkirke, Nordisk Kammermusikfestival, Møstings Hus og Vor Frue Kirke.

Desuden har jeg undervist voksne psykisk sårbare på små hold, holdt workshops på skoler og været huskunstner til fortælleworkshops i børnehaver. Med udgangspunkt i mine skriveworkshops for børn, unge og voksne, ønskede jeg at udvide konceptet til også at omfatte førskolebørn, så de allerede i en tidlig alder får mulighed for bruge sanserne og ordene til selv at lave historier. Gøre dem bevidste om at alt, hvad de oplever kan bruges som historiestof. Der findes historier overalt. Det gælder om at fange dem. At give dén fantasi, ethvert barn måtte være i besiddelse af, opmærksomhed og videreudvikle den.

I 2007 modtog jeg Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat.

Se yderligere info på hjemmesidens andre sider.

Ved interesse for deltagelse på skriveworkshop, skriv til dittesteensballe@gmail.com

Tilmelding er gratis, men bindende. Ved afbud skrives til ovenstående mailadresse.